recept 23 November

Tja alla bloggläsare .. har varit mycke inaktiv ja vet .. därför kommer Här lite  Recept



Fröken lottas krämiga pepparrotssoppa


Serveras med nyfrästa vitlökskrutonger garnerat med färsk basilika.
Antal portioner: 4   (Förrätt)
Färdigt på: 15 min
Ingredienser
2 2 msk smör
2 2 msk vetemjöl
8 8 dl vatten
125 125 g Cantadou pepparrotsost
2 2 dl grädde
2 2 dl crème fraiche
3 3 tsk riven pepparrot
4 4 msk koncentrerad kycklingfond
3 3 krm salt
färsk basilika (garnering)

6 6 skivor formfranska
25 25 g smör
1 1 msk olivolja
1 1 st solo vitlök
1 1 krm salt och 1 krm svartpeppar


Tips
Vin:
Valley Oaks Chardonnay



Gör så här

1. Tillagning: Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölet, häll på vatten, lite i taget under vispning. Tillsätt kycklingfond och koka upp under omrörning. Tillsätt pepparrotsost, creme fraiche och grädde, smaka av med pepparrot och salt. Låt sjuda i 5 minuter.

2. Krutonger: Dela brödet i små (10*10 mm). Fräs krutongerna med smör och pressad vitlök. Tillsätt olivolja, salt och peppar efter smak. Lägg krutongerna i soppan och garnera med basilika.


wdsf


Varmrätt


Fylld saikare med smörslungade bandybollar

Serverad med maderiasky och Lottas smörslungade färskpotatis.
Antal portioner: 4
Färdigt på: 50 min
Ingredienser
600 600 g oxfilé
10 10 skivor parmaskinka
2 2 krm nymald svartpeppar
1 1 dl pesto
2 2 krm salt
2 2 msk smör
tandpetare

4 4 st scharlottenlökar
1 1 st solovitlök
1 1 st morot
5 5 dl madeiravin
1 1 tsk soya
2 2 msk röd balsamvinäger
0.5 0.5 dl oxfond
50 50 g smör

1 1 kg färskpotatis (små, jämnstora)
1 1 st stor röd lök
2 2 dl stora kaprisar
2 2 msk pesto
100 100 g sockerärtor
1 1 kruka färsk basilika
2 2 msk smör
1 1 tsk flingsalt och 1 tsk svartpeppar


Vin:
Robert Skalli Pinot Noir



Gör så här

1. SAIKARE: Putsa oxfilén samt skär längsgående skåra, vik upp samt skär igen för att få ett platt stycke. Bred på pesto, lägg i parmaskinka över hela köttet. Rulla till en rulle, skiva portionsstorlek och förslut gemom att trä tandpetaren igenom rullen. Grilla i grillpanna med smör, salta och peppra.

2. Madeirasky: Skala och hacka lök, vitlök och morot. Slå på vin, vinäger, fond samt soya och låt sjuda 15 minuter eller tills den blir lite simmig. Sila av , hetta upp såsen och tillsätt smöret under vispning (får ej koka). Smaka av med salt och peppar.

3. Bandybollarna: Tvätta, koka potatisen i saltat vatten i ca 15-20 (skall vara fast) minuter. Smält smöret, lägg i sockerärtor samt rödlök och fräs i ca 2 min. Slå över potatisen, blanda väl samt tillsätt kapris, flingsalt samt grovmalen svartpeppar. Garnera med basilika.

dv


& så Klart får vi inte Glöma Efterrätten

Norrlännskans parfait


En len parfait av messmör, whisky och svenska hallon serveras med ett mandelflarn. Ibs! Blandningen ska stå 5 timmar i kylen
Antal portioner: 4
Färdigt på: 10 min
Ingredienser
3 3 dl grädde
1 1 dl messmör
4 4 st äggulor
1 1 dl florsocker
2 2 tsk vaniljsocker
1.5 1.5 kapsyl whisky (blended Tex JW Red Label)

200 200 g hallon
2 2 tsk vaniljsocker
0.5 0.5 dl socker
1 1 skiva citron
4 4 st mandelflarn

Tips
Vin:
Chateau du Juge Cadillac

Gör så här

1. Norrlänskans parfait: Vispa grädden hårt, tillsätt äggulor, florsocker, vaniljsocker och messmör. Rör ner det i grädden. Häll smeten i frysform samt frys in i minst 5 timmar.

2. Hallonsås: Blanda hallon, socker, vaniljsocker samt citronskiva. Koka upp och ställ åt sidan. Garnera med ett mandelflarn.

Lycka till.. =)
wr



Kommentarer
Postat av: ...

HAHAHA AHAHAHAHAHAAHAH AHAHAHAHAHA AHAHAHAH

Jag hatar din blogg över allt annat kan du inte bara sluta blogga eller skaffa dig nåt intresant liv ... Du suger ?? och du ser utt som nåt katten har spytt upp HAHA stackas dig du kan inte vara nån 10 .. du ser utt som där är oskuld Och är desperat !

2009-11-23 @ 20:45:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0