recept 23 November
Fröken lottas krämiga pepparrotssoppa
Serveras med nyfrästa vitlökskrutonger garnerat med färsk basilika.
Antal portioner: 4 (Förrätt)
Färdigt på: 15 min
Ingredienser
2 msk smör2 msk vetemjöl
8 dl vatten
125 g Cantadou pepparrotsost
2 dl grädde
2 dl crème fraiche
3 tsk riven pepparrot
4 msk koncentrerad kycklingfond
3 krm salt
färsk basilika (garnering)
6 skivor formfranska
25 g smör
1 msk olivolja
1 st solo vitlök
1 krm salt och 1 krm svartpeppar
Tips
Vin:
Valley Oaks Chardonnay
Gör så här
1. Tillagning: Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölet, häll på vatten, lite i taget under vispning. Tillsätt kycklingfond och koka upp under omrörning. Tillsätt pepparrotsost, creme fraiche och grädde, smaka av med pepparrot och salt. Låt sjuda i 5 minuter.
2. Krutonger: Dela brödet i små (10*10 mm). Fräs krutongerna med smör och pressad vitlök. Tillsätt olivolja, salt och peppar efter smak. Lägg krutongerna i soppan och garnera med basilika.
Varmrätt
Fylld saikare med smörslungade bandybollar
Serverad med maderiasky och Lottas smörslungade färskpotatis.
Antal portioner: 4
Färdigt på: 50 min
Ingredienser
600 g oxfilé10 skivor parmaskinka
2 krm nymald svartpeppar
1 dl pesto
2 krm salt
2 msk smör
tandpetare
4 st scharlottenlökar
1 st solovitlök
1 st morot
5 dl madeiravin
1 tsk soya
2 msk röd balsamvinäger
0.5 dl oxfond
50 g smör
1 kg färskpotatis (små, jämnstora)
1 st stor röd lök
2 dl stora kaprisar
2 msk pesto
100 g sockerärtor
1 kruka färsk basilika
2 msk smör
1 tsk flingsalt och 1 tsk svartpeppar
Vin:
Robert Skalli Pinot Noir
Gör så här
1. SAIKARE: Putsa oxfilén samt skär längsgående skåra, vik upp samt skär igen för att få ett platt stycke. Bred på pesto, lägg i parmaskinka över hela köttet. Rulla till en rulle, skiva portionsstorlek och förslut gemom att trä tandpetaren igenom rullen. Grilla i grillpanna med smör, salta och peppra.
2. Madeirasky: Skala och hacka lök, vitlök och morot. Slå på vin, vinäger, fond samt soya och låt sjuda 15 minuter eller tills den blir lite simmig. Sila av , hetta upp såsen och tillsätt smöret under vispning (får ej koka). Smaka av med salt och peppar.
3. Bandybollarna: Tvätta, koka potatisen i saltat vatten i ca 15-20 (skall vara fast) minuter. Smält smöret, lägg i sockerärtor samt rödlök och fräs i ca 2 min. Slå över potatisen, blanda väl samt tillsätt kapris, flingsalt samt grovmalen svartpeppar. Garnera med basilika.
& så Klart får vi inte Glöma Efterrätten
Norrlännskans parfait
En len parfait av messmör, whisky och svenska hallon serveras med ett mandelflarn. Ibs! Blandningen ska stå 5 timmar i kylen
Antal portioner: 4
Färdigt på: 10 min
Ingredienser
3 dl grädde1 dl messmör
4 st äggulor
1 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1.5 kapsyl whisky (blended Tex JW Red Label)
200 g hallon
2 tsk vaniljsocker
0.5 dl socker
1 skiva citron
4 st mandelflarn
Tips
Vin:
Chateau du Juge Cadillac
Gör så här
1. Norrlänskans parfait: Vispa grädden hårt, tillsätt äggulor, florsocker, vaniljsocker och messmör. Rör ner det i grädden. Häll smeten i frysform samt frys in i minst 5 timmar.
2. Hallonsås: Blanda hallon, socker, vaniljsocker samt citronskiva. Koka upp och ställ åt sidan. Garnera med ett mandelflarn.
Lycka till.. =)HAHAHA AHAHAHAHAHAAHAH AHAHAHAHAHA AHAHAHAH
Jag hatar din blogg över allt annat kan du inte bara sluta blogga eller skaffa dig nåt intresant liv ... Du suger ?? och du ser utt som nåt katten har spytt upp HAHA stackas dig du kan inte vara nån 10 .. du ser utt som där är oskuld Och är desperat !