recept 14/9

Kramad tomatsallad med mozzarella

Antal portioner: 4
Ingredienser
1 1 st skalad schalottenlök
1 1 ask cocktailtomater
4 4 st ansjovisfile samt 2 msk ansjovis spad
rivet skal och saft från ½ citron
3 3 msk kallpressad rapsolja
250 250 g mozzarellakulor
svartpeppar på kvarn
20 20 g färsk dill
Någon form av surdegsbröd, grekiskt el lantbröd

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225 grader. Halvera tomaterna och lägg i en skål. Skiva löken och blanda med tomaterna. Blanda i citronzesten, saften, honungen och oljan. Smaksätt med salt och svartpeppar.

2. Krama järnet i 30 sek. Skiva upp mozzarellan och häll tomatblandningen över.

3. Skär brödet i kuber, blanda ner. Strö över dillen

ws



Bakad koljafilé med morötter, kalamataoliver och silverlök



Antal portioner: 4
Ingredienser
800 800 g koljafilé, färsk eller tinad fryst sejfilé
1 1 hel citron
2 krm flingsalt och ½ krm vitpeppar
1 1 skalad silverlök
1 1 dl kalamataoliver
2 2 st morötter
1 1 dl riktigt god olivolja, extra virgin
1 1 msk färsk timjan

400 400 g små delikatesspotatisar

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Portionera fisken och lägg i en ugnsfast form. Pressa över citronen. Salta och peppra.

3. Skiva löken tunt och skär morötterna i slantar. Häll lök, morötter, oliver och olivoljan över fisken. salta och peppra. In i ugnen i ca 12 minuter.

4. Serveras med kokt alt pressad potatis.

w


Bakad pumpa till ost med sirap och nötter

Antal portioner: 4
Ingredienser
700 700 g Butternutpumpa
150 150 g mögelost
1 1 msk kallpressad rapsolja
1 1 tsk flingsalt
svartpeppar från kvarn

1.5 1.5 dl blandade, osaltade nötter, t ex pinjenötter, rostade hasselnötter, cashewnötter
2 2 msk ljus sirap
1 1 st lime

Gör så här

1. Sätt ugnen på 220 grader.

2. Dela pumpan i klyftor. Ringla över 3 msk rapsolja, salta och peppra. Baka i ugnen i ca 20 minuter. Den ska bli mjuk, känn med kniv. Ta ut pumpan och låt den svalna. Halvera klyftorna och lägg på ett stort fat, dela även ner osten i stora bitar och lägg upp. Strö över nötterna, ringla över sirap och pressa limen över. Grovhacka koriandern och strö över den före servering.

3. Salta och peppra. Klart!


13


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0