Hurra för Bron 10 år

Tiotusentals samlades längs med stranden i Malmö för att vara med när Öresundsbron hedrades med fyrverkeri på torsdagsnatten.

Ett ton fyrverkeripjäser hade placerats ut på och kring Bron för att brännas av vid klockan 23.15. Fyrverkeriet blev dock försenat och många läsare hörde av sig till Sydsvenskan och undrade vad som stod på.
– Det var någon försening som uppstod längs med vägen. Någon sa att det kan ha något med en helikopter att göra, men jag vet inte exakt vad det var, säger Sanna Holmqvist, pressansvarig för Öresundsbron.

Klockan 23.45 var den sprakande festen igång.
– Här vid Kallbadhuset står tusentals människor, berättar malmöbon Bjarne Pedersen.

Rakterna syntes och hördes långväga kring.
– Jag bor i Oxie och ser skymtar av explosionerna ända hit. Det är helt fantastiskt, säger Lars Kristiansen som bropendlar till jobbet dagligen.

Kvällen inleddes med fackeltåg och vid luftkastellet hade många Malmöbor samlats för att övervaka ljusskådespeleriet med facklor i händerna.

Under kvällen har det rapporterats om vissa störningar i trafiken, framför allt i Västra hamnen och vid Luftkastellet. En läsare ringer till Sydsvenskan och berättar att taxibilar har svårt att ta sig fram och att det är bråk om parkeringsplatserna.

Enligt polisen har flera anmälningar kommit in om kaos i trafiken, men inga rapporter om personskador eller olyckor.

qDA

sd

ad

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0