Club sandwich med kyckling, avokado, bacon och ädelost
- Svårighetsgrad: Medel
- Tillagningstid: Under 45 min
- Portioner: 6
Lantbröd med grillad kycklingfilé, avokado, grillat bacon och krämig dressing av salt ädelost och crème fraiche. Toppa det grillade brödet med skivad, grillad kyckling, avokado, bacon samt sås och cashewnötter. God plockmat eller på festbuffén.
Ingredienser
- 140 g ädelost
- 2 dl lättcrème fraiche
- 1/2 dl mjölk
- flingsalt
- svartpeppar
- 4 kycklingfiléer
- 225 g grillbacon
- 6 skivor lantbröd
- 1 litet isbergssalladshuvud
- 2 avokador
- 1 dl hackade cashewnötter
Gör så här
- Mixa ädelosten med crème fraiche och mjölk. Smaksätt med salt och peppar.
- Grilla kycklingen på båda sidor tills innertemperaturen är 72˚C. Grilla baconet och brödet.
- Skiva kycklingen. Bryt salladen i bitar. Dela, kärna och gröp ur avokadon och skiva den.
- Lägg sallad, kyckling, avokado och bacon på brödet. Toppa med dressing och nötter.
För alla
Rätten innehåller mjölkprotein men är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: lite ädelost kan ev tålas. Använd crème fraiche och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot Sour Supreme (innehåller soja). Byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risalternativ.
Näringsvärde
- Energi: 2367 kJ/567 kcal
- Protein: 36,3 g
- Kolhydrat: 20,9 g
- Fett: 37 g
Kommentarer
Trackback